Aktiv kunskapsmiljö - lärande i fokus

Seminarium
Lunds universitet och Akademiska Hus bjuder in till aha-seminariet Aktiv kunskapsmiljö - lärande i fokus. Vi ser fram emot en dag med dialog och föreläsningar om pedagogik - av och för dig med intresse av framtidens lärande.

Talare

• Dr. Mark Decker, verksam vid University of Minnesota.
    Mark har regelbundet undervisat i Active Learning Classrooms vid sitt universitet i mer än sex år. Hans forskningsintresse ligger i hur pedagogiska modeller och modern teknologi kan påverka förståelsen av vetenskapliga koncept och främja naturvetenskaperna.
  • Lars Robert Kruse och Jesper Engbo Larnæs, projektledare respektive pedagogisk konsulent vid Danmarks Tekniske Universitet.
    Om genomförda och planerade projekt av formella och informella lärandemiljöer.
  • Åse Tieva och Bengt Malmros, universitetslektor respektive pedagogisk utvecklare vid Umeå universitet.
    Åse och Bengt presenterar resultat och berättar om ett forskningsprojekt vid Umeå universitet med fokus på studentaktivt lärande i flexibelt användbara miljöer.

Se hela programmet här.

Lunch serveras efter seminariet, kl 12.00-13.00. Vid allergier eller särskilda önskemål, var vänlig och uppge detta i din anmälan till seminariet.

Välkomna!

Birgitta van Dalen, marknadsområdesdirektör Syd, Akademiska Hus