Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Covid-19 och vårterminen 2021

Information till dig som studerar vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

Lunds universitet följer regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av coronaviruset/covid-19. På denna sida hittar du information om vad som gäller vid Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Tjej sitter vid ett bord och pluggar. Avståndsmarkeringar runt bordet. Foto.

Digital undervisning hela vårterminen 2021

På grund av den rådande samhällsspridningen av covid-19 genomförs undervisning under våren 2021 med hjälp av digitala verktyg (online). Vi strävar efter att alla kurser så snart som möjligt ska ha något campusbaserat moment igen, men hela vårterminen 2021 kommer att bedrivas online.

Vi gör vårt bästa för att se till att du får undervisning av högsta möjliga kvalitet, samtidigt som vi anpassar undervisningen och följer Lunds universitets beslut för att begränsa risken för smittspridning.

Studera hemifrån tills vidare

Lunds universitet har beslutat att all verksamhet som inte är nödvändig att genomföra med närvaro i universitetets lokaler ska genomföras digitalt. Alla studenter vid Lunds universitet uppmanas därför tills vidare att som utgångspunkt studera hemifrån. För dig som måste vara på campus, se avsnittet "Studie- och datorplatser samt bibliotek".

Läs mer om beslutet på universitetets centrala webbplats www.lu.se

Undervisning och examination

All undervisning och examination vid Samhällsvetenskapliga fakulteten genomförs tills vidare digitalt utan fysisk närvaro i fakultetens lokaler. Undervisning och examination som inte kan, eller som inte utan stora svårigheter kan genomföras digitalt, kan dock undantas efter beslut av fakultetens dekan.

Program- och kursspecifik information

Du som är student hittar program- eller kursspecifik information som gäller för just din utbildning via din institutions hemsida eller i lärplattformen Canvas.

Institutioner och enheter vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

Lärplattformen Canvas

Studie- och datorplatser samt bibliotek

Som student ska du bara vistas på campus om du till exempel behöver:

 • söka information som du inte kan nå hemifrån
 • behöver använda referensmaterial
 • behöver få tillgång till utrustning för digital undervisning och examination

Alla som befinner sig i fakultetens lokaler måste tillsammans bidra till att upprätthålla en säker miljö. Det är därför viktigt att du som behöver besöka campus:

 • håller 2 meters avstånd till andra besökare
 • avstår från besök vid sjukdomssymtom
 • tvättar händerna ofta och noga eller använder handsprit
 • följer aktuella avgränsningar i lokalerna
 • respekterar möblering och inte flyttar runt stolar och bord

Bokningsbara dator- och studieplatser

Finns i dagsläget i byggnad Eden samt i Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek i Lund. Platserna måste bokas i förväg.

Boka studie- eller datorplats i Eden eller i biblioteket i Lund via bibliotekets hemsida

Enskilda studieplatser

Det finns ett 20-tal enskilda (ej bokningsbara) studieplatser tillgängliga för studenter på bottenplan i byggnad Eden i Lund. Byggnaden är låst för allmänheten, men studenter och anställda kommer in med sitt LU-kort på vardagar mellan klockan 8-17.

Våra coronavärdar i Eden säkerställer att aktuella regler om avstånd följs (2 meter mellan besökare) och att den anpassade möbleringen inte ändras. Det är inte tillåtet att flytta runt bord och stolar i lokalerna.

Karta till byggnad Eden på Google.com

Studieplatser på andra fakulteter

Om det är fullt i Eden eller på biblioteken finns det möjlighet att leta lediga studieplatser på andra fakulteter. Universitetet har tagit fram en karta som visar vilka byggnader i Lund som erbjuder coronaanpassade studieplatser.

Karta över coronaanpassade studieplatser i Lund på lu.se

Bibliotekens service

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek i Lund och Helsingborg håller öppet i begränsad omfattning, läs mer om bibliotekens aktuella service på deras hemsidor.

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek, Lund

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek, Campus Helsingborg​​​​​

  Stöd som finns att få

  Campus Online våren 2021

  Denna vårtermin erbjuds alla studenter vid Samhällsvetenskapliga fakulteten ett extra stort onlineutbud av service, mötesplatser och events för att kompensera frånvaron av fysiska möten. Campus Online är ett samarbete mellan fakultetens institutioner, centrum och Samhällsvetarkåren.

  Ta del av Campus Online genom lärplattformen Canvas

  Information om digital examination

  Läs mer om stöd och verktyg inför din kommande tenta

  Studievägledare

  Studievägledare kan erbjuda stöd och vägledning i studierelaterade frågor.

  Kontaktuppgifter till studievägledare

  Studenthälsan 

  Studenthälsan ger stöd, råd och behandling. Tid bokas via hemsidan.

  Studenthälsans sida på lu.se

  Studieverkstaden

  Studieverkstaden erbjuder hjälp med bland annat studieteknik. För närvarande erbjuds digitala möten eller telefonmöten. Tid bokas via hemsidan. 

  Studieverkstadens sida på lu.se