Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Covid-19 och läsåret 2021/22

Information till dig som studerar vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

Lunds universitet och Samhällsvetenskapliga fakulteten följer regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer, föreskrifter och allmänna råd för att minska smittspridningen av covid-19.

Illustration av universitetshuset och coronavirus.

Inledningen av vårterminen: digitalt och på plats

Enligt Lunds universitets nuvarande beslut ska undervisning och examination som utgångspunkt genomföras i universitetets lokaler. Vid närvaro på plats ska avstånd hållas och trängsel undvikas. I de fall detta inte är möjligt får undervisning genomföras digitalt.

Vid Samhällsvetenskapliga fakulteten gäller följande till och med den 31 januari:

  • Kursintroduktioner och föreläsningar ges digitalt.
  • Övrig undervisning och examination genomförs på plats om momentet går att genomföra utan att trängsel uppstår.
  • Vid utbrott av smitta bland lärare och/eller studenter ska undervisningen övergå till digital form för den aktuella kursen/gruppen tills utbrottet är över.

Du som är student får genom din institution information om hur undervisningen bedrivs på dina kurser. Var uppmärksam på den information som förmedlas i schemat och/eller i Canvas – informationen kan behöva ändras med kort varsel.

Om du saknar någon information – vänd dig till den som är kursansvarig för din utbildning.

Kontaktuppgifter till institutioner vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

Campus och studiemiljöer

Det är viktigt att alla som befinner sig på plats i fakultetens lokaler bidrar till en trygg och säker arbetsmiljö. Tänk på att:

  • hålla avstånd och undvik trängsel i den mån det går
  • stanna hemma om du har symtom 
  • tvätta händerna ofta och noga eller använd handsprit
  • följa de instruktioner om möblering som finns anslagna i lärosalarna.