Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bortom systemskiftet: Mot en ny gemenskap

Framsidan på boken Bortom systemskiftet: Mot en ny gemenskap. Bokomslag.

Niklas Altermark och Magnus Dahlstedt är redaktörer för ny antologi där ledande välfärdsforskare diskuterar Sveriges systemskifte och vägar framåt.

Det välfärdssamhälle som skapades i Sverige under 1900-talet har under tre decennier omvandlats i snabb takt. Urholkade socialförsäkringssystem, långtgående marknadslösningar inom välfärdens kärnområden och individualisering av sociala problem har varit några av systemskiftets uttryck.

Kritiken mot utvecklingen präglas ofta av en nostalgisk vilja att försvara resterna av 1900-talets svunna välfärdsmodell. I den här populärvetenskapliga antologin diskuterar istället några av Sveriges ledande välfärdsforskare hur utvecklingen kan vändas och hur vägarna framåt kan se ut.


Mer information

Med bland annat Susanna Alakoski, Sven-Eric Liedman, Irene Molina, Paula Mulinari, Åsa Plesner och Göran Therborn.

Redaktörer: Niklas Altermark och Magnus Dahlstedt