Socialhögskolan först ut med internationellt certifikat

Som första institution på Samhällsvetenskapliga fakulteten har Socialhögskolan introducerat ett Certificate of International Merits, ett diplom som visar vilka internationella aktiviteter man deltagit i under studietiden. Nu har den första studenten mottagit sitt certifikat.
Bild på Alida Karlman som håller upp sitt certifikat.
Alida Karlman. Foto: Håkan Eriksson

På Socialhögskolans examensceremoni på onsdagskvällen tog Alida Karlman emot Samhällsvetenskapliga fakultetens första CIM-diplom.

Alida gjorde sin praktiktermin inom socionomprogrammet på Cayman Islands, vid ett hem för missbrukare och på en organisation som arbetade med våld i nära relationer. Hon och studiekamraten Emma Jonerud fick ett Minor Field Studies-stipendium för att resa till Uganda och samla material till sin kandidatuppsats ”Young Children's Opportunities towards Development and Attachment at an Orphanage in Uganda”. Som tredje aktivitet, hemma i Lund, deltog Alida på Internationella caféer som anordnats av Socialhögskolan.

– Jag har alltid varit intresserad av internationella frågor och var inställd på att göra en del av min utbildning utomlands, det visste jag redan när jag började plugga.

– Jag har redan fått mitt första jobb som socionom, en tjänst som barnutredare. Jag börjar på måndag! Men i framtiden vill jag gärna fortsätta med internationellt socialt arbete på något sätt, berättar Alida.

Socialhögskolan genomför detta som ett pilotprojekt på Samhällsvetenskapliga fakulteten, med tanken att fler institutioner ska följa.

2018-02-05
Medelklassens drömmar i skuggan av kriget
2018-02-05
IKEA och bilden av Sverige