Johannes Lindvall ny ordförande för SNS vetenskapliga råd

Johannes Lindvall, professor vid Statsvetenskapliga institutionen, är sedan 10 september ny ordförande för tankesmedjan SNS vetenskapliga råd.
Porträttfoto av Johannes Lindvall.
Johannes Lindvall. Foto: Lunds universitet.

Johannes Lindvall har varit ledamot i SNS vetenskapliga råd sedan 2015 och dessutom skrivit flera rapporter för organisationen. Hans forskning handlar om politiska institutioner, offentlig politik, intresseorganisationernas roll i det politiska beslutsfattandet och, mer allmänt, samspelet mellan stater och marknader.

– Johannes Lindvall är en av Sveriges främsta forskare inom sitt område och han har även ett stort samhällsengagemang. Jag är övertygad om att han i sin nya roll kommer att fortsätta tillföra värdefulla perspektiv till vårt arbete, säger Mia Horn af Rantzien, vd för SNS.

Läs mer om utnämningen på SNS hemsida:

SNS hemsida (nytt fönster)