Lokal skyddskommitté

Samhällsvetenskapliga fakulteten
Den lokala skyddskommittén är ett beredande och rådgivande organ på fakultetsnivå. Kommittén stödjer fakultetsledningen i frågor som rör planering, genomförande och uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Den lokala skyddskommitténs uppdrag är att:

• Följa utvecklingen i frågor som rör det förebyggande arbetet mot ohälsa och olycksfall samt det främjande arbetet för en god arbetsmiljlö.
  • Delta i planeringen av fakultetens arbetsmiljöarbete, lämna förslag på åtgärder till fakultetsledningen samt följa upp dessa.
  • Rapportera analys av resultatet av uppföljning och handlingsplaner rörande institutionernas systematiska arbetsmiljöarbete till den centrala skyddskommittén.
  • Återkoppla till institutionerna i frågor som exempelvis resultatet av deras årliga SAM-uppföljningar och handlingsplaner.

Ledamöter 2018-01-01 – 2020-12-31

Christofer Edling, dekan, ordförande

Malou Engberg de Carvalho, kanslichef, stf ordförande

Lars Tollemark, personalsamordnare, sekreterare