Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Forskningsansökningar och planering

Sök anslag - Samhällsvetenskapliga fakulteten

Ansökningsmånader

Den som är disputerad, tillsvidareanställd vid Samhällsvetenskapliga fakulteten och inte har mer än 20% forskningstid i sin anställning kan söka stöd för att skriva forskningsansökningar i form av s.k. Ansökningsmånader.

Ett beviljat stöd omfattar faktisk lönekostnad motsvarande maximalt två månaders arbetstid på heltid. Ansökningsmånaderna ska användas till att utforma större projektansökningar.

Ansökningarna bedöms av en bedömargrupp, och beslut om beviljat stöd fattas av dekan.

Bedömargrupp 2015-01-01 - 2017-12-31 (pdf)

 

Så här ansöker du

1.) Läs först igenom dokumentet "Riktlinjer och anvisningar gällande ansökningsmånader" nedan:

Riktlinjer och anvisningar gällande ansökningsmånader, senast ändrad 2015-10-22 (pdf)

 

2.) Skicka in ansökan, CV och blankett med prefektens underskrift (särskild blankett, se nedan) till fakultetskansliet senast 15 februari (VT) eller 15 september (HT).

Blankett "Ansökan om ansökningsmånader" (Word-dokument)

Ansökan, CV och blankett med underskrift scannas och skickas elektroniskt till helen [dot] wiman [at] sam [dot] lu [dot] se.

 


Bidrag till stora forskningsansökningar

Detta bidrag kan sökas av den som är tillsvidareanställd vid Samhällsvetenskapliga fakulteten. Resurserna ska användas till att utforma en större forskningsansökan - de kan användas för arbetstid för den som inte har forskningstid i sin anställning eller till kontaktresor för parter som ingår i projektet. Ansökningarna bedöms av bedömargruppen, beslut om beviljat stöd fattas av dekan.

Bedömargrupp 2015-01-01 - 2017-12-31 (pdf)

 

Så här ansöker du

1.) Läs först igenom dokumentet "Principer vid fördelning" nedan:

Principer vid fördelning av medel för kostnader i samband med stora forskningsansökningar (pdf)

 

2.) Ansökningar sker löpande under året. Ansökan och CV mailas till Helen Wiman vid fakultetskansliet helen [dot] wiman [at] sam [dot] lu [dot] se.

 


Extern utlysning

Forte, planeringsbidrag för ansökningar inom Horizon 2020
- För forskare som avser att delta i en forskningsansökan till EU:s forsknings- och innovationsprogram Horizon 2020 inom Fortes ansvarsområden. Bidraget söks löpande.

 

Sidansvarig:

Kontakt

Helen Wiman
Fakultetskoordinator
Kansli S
Tel: 046-222 48 35
helen [dot] wiman [at] sam [dot] lu [dot] se