Program som leder till yrkesexamen

Samhällsvetenskapliga fakulteten
Vi erbjuder tre samhällsvetenskapliga program som leder till yrkesexamina: psykologprogrammet (5 års heltidsstudier), psykoterapeutprogrammet (3 års halvtidsstudier), och socionomprogrammet (3 1/2 års heltidsstudier).

Studenter som pluggar

För att kunna titulera sig psykolog respektive socionom i Sverige måste man ha tagit en psykolog- eller socionomexamen vid någon av landets lärosäten. Det går inte att bygga ihop en sådan examen enbart av fristående kurser. Socionomutbildningen kan du välja att läsa antingen i Lund eller i Helsingborg

Psykolog- och socionomprogrammet kan du söka till utan tidigare studier vid högskola eller universitet. Psykoterapeutprogrammet är en påbyggnadsutbildning - för att kunna antas måste du redan ha en psykolog- eller socionomexamen eller en annan likvärdig examen.

Psykologprogrammet

Psykoterapeutprogrammet

Socionomprogrammet, Lund/Helsingborg

Sidansvarig:

Vad är en yrkesexamen?

Yrkesexamen kallas de examen för utbildningar som leder fram till särskilda yrken. Till skillnad från en generell 3-årig kandidatexamen ställer en yrkesexamen större krav på specifika detaljer i innehållet.

Läs mer om olika examensformer på Lunds universitets centrala webbsidor.