Avhandlingar i socialantropologi t.o.m. 2014

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Lindberg, Christer: Erland Nordenskiöld. En antropologisk studie (1995)

Bergendorff, Steen: Faingu City: A Modern Mekeo Clan in Papua New Guinea (1996)

Karlsson, B-G: Contested Belongings: An Indigeneous People’s Struggle for Forest and Identity in Sub-Himalayan Bengal (1997)

Pérez-Arias, Enrique: Mellan det förflutna och framtiden: Den sandinistiska revolutionen i Nicaragua (1997)

Gooch, Pernille: At the Tail of the Buffalo: Van Gujjar pastoralists between the forest and the world arena (1998)

Persson, Johnny: Sagali and the Kula: A regional systems analysis of the Massim (1999)

Malm, Thomas: Shell Age Economics: Marine Gathering in the Kingdom of Tonga, Polynesia (1999)

Johansson Dahre, Ulf: Det förgångna är framtiden: Ursprungsfolk och politiskt självbestämmande i Hawai’i (2001)

Johnsdotter, Sara: Created by God: How Somalis in Swedish Exile Reassess th Practice of Female Circumcision (2002)

Andersson, Oscar: Chicagoskolan: Institutionaliseringen, idétraditionen & vetenskapen (2003)

Carlbom, Aje: The Imagined versus the Real Other: Multiculturalism and the Representation of Muslims in Sweden (2003)

Antoniusson, Eva-Malin: Överdosens antropologi: En kontextuell studie (2003)

Cronehed, Johan: Hypens grammatik: Informationsteknologi i återberättandet som myt, praktiserad verklighet och vetenskaplig analys alternativt IT-hypen åren innan och omkring millennieskiftet i väntan på nästa hype och nästa och nästa ... (2004)

Parker, Peter: How Personal Networks Shape Business: An anthropological Study of Social Embeddedness, Knowledge Development and Growth of Firms (2004)

Sliavaite, Kristina: From Pioneers to Target group: Social change, ethnicity and memory in a Lithuanian power plant community (2005)

Göransson, Kristina: Conflicts and Contracts – Chinese Intergenerational Relations in Modern Singapore (2006)

Friberg, Torbjörn: Diagnosing Burn-Out: An Anthropological Study of a Social Concept in Sweden (2006)

Bourgouin, France: The Young, the Wealthy, and the Restless: Trans-national Capitalist Elite Formation in Post-Apartheid Johannesburg (2007)

Matsson, Anna: The Power to the Good: Post-Revolution, NGO Society and the Emergence of NGO-Elites in Comtempory Nicaragua (2008)

Holm, Hilma: Knowledge as Action – An Anthropological Study of Attac Sweden (2010)

Wittrock, Hanna: Säg inte mötesplats! Teater och integration i ord och handling (2011)

Hedlund, Anna: Exile Warriors: Violence and Community among Hutu Rebels in the Eastern Congo (2014)

Sidansvarig: