Föreläsningsserien ”Sverige i Fokus”

Den svenska jämställdhetsmodellen

Föreläsare

Rebecca Selberg, vikarierande lektor, Genusvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet

För vem?

Alla intresserade är välkomna.

Om föreläsningen

Föreläsningsserien Sverige i Fokus gör en djupdykning i olika politikområden för att ge en större förståelse för vad som gör Sverige till det land som det är utifrån fem olika vetenskapliga perspektiv. Omvärldens bild av Sverige är ofta positiv och fokuserad på en unik samhällsstruktur, jämställt samhälle med starka finanser och en arbetslöshet som stadigt sjunker. Men vad bidrar till att denna bild målas upp och hur väl stämmer den?

Sverige i Fokus är ett samarbete mellan Lunds universitet och Folkuniversitetet.

Tid:
2015-10-21 10:00