Vetenskapsveckan "Det digitala samhället" 24-30 april

Vetenskapsveckan "Det digitala samhället", april 2017.
Digitaliseringen genomsyrar idag hela vårt samhälle och utvecklingen fortsätter med rasande fart. Jubileumsårets andra vetenskapsvecka tittar närmare på vart det digitala samhället är på väg och vilka utmaningar och möjligheter som väntar oss i framtiden.

Under temaveckan diskuteras samspelet mellan teknik- och samhällsutveckling till exempel inom sjukvård, kulturell utveckling och personlig integritet. Över hela universitetet blir det informativa aktiviteter och intressanta föredrag med framstående forskare som diskuterar vårt nutida och kommande samhälle.

De samhällsvetenskapliga arrangemangen under veckan är:

24 april - Jubileumskursen Kan man få avfall att försvinna?

24 april - Debatt i Lund: Går tiden snabbare i det digitala samhället? (mer info kommer inom kort)

28 april - Det publika symposiumet Internet – demokrati och gemenskap eller isolering och näthat?

Alla arrangemang på Lunds universitet under vetenskapsveckan finns på 350-årjubiléets hemsida.

Läs mer om årets alla arrangemang i jubileumskalendariet.

Sidansvarig: