Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Smaken i fokus på Debatt i Lund

Vad är egentligen god smak? "Shakespeare är bättre än Lill- Babs", sa Tage Danielsson. "Skönheten ligger i betraktarens öga", tyckte visst Shakespeare själv. Finns det objektiva, universella kategorier som bestämmer vad som är vackert, gott, skönt? Eller är smak bara uttryck för ett individuellt tyckande som ständigt förändras?

Den 20 novmeber tog höstens andra Debatt i Lund sig an denna delikata fråga. I panelen deltog:

  • Daniel Sandström – litterär chef Albert Bonniers förlag
  • Elisabeth Ohlsson Wallin – Konstnär som bland mycket annat gjort den omstridda utställningen Ecce Homo
  • Erik Hedling – film- och litteraturprofessor vid Lunds universitet
  • Barbro Hedvall – journalist, ledarskribent och författare till bok om stil och politik


Läs mer om Debatt i Lund.