Certifikat ska stärka studenters internationella profil

Socialhögskolan har lanserat Certificate of International Merits (CIM), ett intyg som utfärdas vid sidan om examen. Studenter som väljer att ansöka om det nya intyget får nu en helt ny möjlighet till att synliggöra sina internationella meriter för exempelvis arbetsgivare. Intyget ska också uppmuntra studenter att aktivera sig internationellt.
Karta över Medelhavet. Foto: Patrik Hekkala.
Foto: Patrik Hekkala.

– Genom CIM får studenterna en ypperlig möjlighet att samla och synliggöra sina internationella meriter. CIM kommer bidra till att studenterna utvecklar sin interkulturella förståelse så att de får chans att ta tillvara av sina internationella erfarenheter. Vi hoppas också att CIM kan göra dem mer förberedda för globala frågor i arbetslivet, säger Helene Lahti Edmark och Ulrika Reichert som ansvarar för projektet vid Socialhögskolan.

CIM är ett intyg som beskriver vilka internationella aktiviteter studenten gjort under sin studietid. Aktiviteterna kan äga rum såväl utomlands som i Sverige och kan vara både kortare och längre. Exempelvis kan studenten ha deltagit i en internationell konferens, varit mentor för en utländsk student eller genomfört delar av sin utbildning utomlands.

Socialhögskolan är först ut av institutionerna vid Samhällsvetenskapliga fakulteten med att införa CIM.  Efter pilotprojektet successivt genomförts ska CIM införas på flera institutioner vid fakulteten.

CIM har tagits fram i samråd med Medicinska fakulteten som var först ut med att lansera intyget.

Läs mera om CIM på Socialhögskolans hemsida.

Text: Patrik Hekkala

2017-06-28
Studenter och anställda bjuds på förfest
2017-06-09