HMS-kommittén (Hälsa, Miljö, Säkerhet)

Samhällsvetenskapliga fakulteten
HMS-kommittén har till uppgift att utarbeta och följa upp en övergripande arbetsmiljöpolicy för fakulteten. Kommittén ska också uppmärksamma generella arbetsmiljöproblem och informera och ta initiativ till förbättringar.

HMS-kommittén är sammansatt av representanter för de tre personalorganisationerna samt Samhällsvetarkåren. I kommittén ingår fakultetens huvudskyddsombud samt en lärarrepresentant, tillika ordförande, utsedd av fakultetsstyrelsen.

Till sig knyter arbetsmiljökommittén expertis från universitetets olika enheter. Sekreterare i kommittén är fakultetens personalansvarige Andrea.Bjork [at] sam.lu.se (Andréa Björk), Kansli S.

Ledamöter 2015-01-01 – 2017-12-31

Christofer Edling, prodekan, ordförande

Ola Hall, huvudskyddsombud

Adjungerade med närvaro-, yttrande- och förslagsrätt