Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Pedagogisk utvecklingstid

Sök anslag - Samhällsvetenskapliga fakulteten
I linje med satsningar på pedagogisk utveckling och meritering vill fakulteten uppmuntra till realiserande av projekt och idéer för pedagogisk utveckling som främjar studenternas lärande och lärmiljö.

Undervisning


Ersättning ges för maximalt en månad på heltid och tiden ska användas för att utveckla undervisningsmetoder, pedagogiskt ledarskap och lärarlagssamverkan, pedagogiskt material eller motsvarande.

Observera att utvecklingstid ej beviljas projekt som syftar till ordinarie kursutveckling.

Utlysning sker en gång om året. Årlig deadline för ansökningar är 15 maj.

Ansökan skickas via mail till fakultetens utbildningsledare Malin Schatz.

 

Beviljade projekt 2016-17

  • Cassinger Cecilia & Cepaite Nilsson Asta, Institutionen för strategisk kommunikation: Facebook som redskap för kollaborativt lärande
  • Thelander Åsa & Badersten Björn, Institutionen för strategisk kommunikation resp. Statsvetenskapliga institutionen: Ämnesdidaktiska förhållningssätt i samhällsvetenskaplig utbildning
  • Wright Nielsen Tabitha, Lars Harrysson & Rydberg Welander Lotti, Socialhögskolan, Utveckling av internetbaserad och interaktiv pedagogik – blended learning

 

Läs mer i beslutet nedan:

Beslut om tilldelning av pedagogisk utvecklingstid 2016-2017 (PDF)

 


Så här ansöker du om pedagogisk utveccklingstid


Läs igenom instruktionerna i PDF:en nedan:

Ansökan om medel för pedagogiskt utvecklingsarbete 2016-2017 (PDF)

In English: Call for applications for educational development funding 2016-2017 (PDF)

 

I samband med ansökan ska följande blankett fyllas i och skickas in till fakultetskansliet:

Blankett för ansökan om pedagogisk utvecklingstid 2016-2017 (Word)

Application form (Word, in Swedish)

 

Vem kan söka?


Stödet i form av utvecklingstid kan sökas av lärare anställda vid Samhällsvetenskapliga fakulteten. Ansökan ska vara undertecknad av prefekt/motsvarande som härigenom intygar att nedsättning av annan tjänstgöring är möjlig.

 

Bedömning


Beslut om tilldelning av utvecklingstid fattas av en bedömargrupp utsedd inom fakultetens utbildningsråd. Vid bedömning av ansökningarna kommer handlingsplanens tydlighet, realiserbarhet och förväntade effekter att ges stor vikt. Det är också viktigt att det tydligt framgår hur resultatet av arbetet kan komma hela fakulteten till godo.

 

Avrapportering


Beviljad utvecklingstid ska tas ut inom 1 år. I samband med att medel betalas ut ska också en rapport skrivas om projektet och dess resultat. Rapporten kommer att publiceras på fakultetens hemsida.

Beviljade projekt 2010-2016

 

Sidansvarig: